Bakad choklad

Jonas Lagerström KK

Bakad choklad

17 ingredienser

2 h

Bakad chokladkräm med piffig bärsallad och syrliga maränger.

Ingredienser

portioner

Chokladkräm

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad (gärna manjarichoklad)
  • 20 g florsocker
  • 110 g ägg
  • 12 g kakao
  • 6 g vetemjöl
  • 4 g bakpulver

Bärsallad

  • flädersockerlag
  • citronskal
  • vaniljpulver
  • hallon
  • blåbär
  • havtorn
  • färsk citronmeliss (eller atsinakrasse)

Syrliga maränger

  • 100 g äggvita
  • 1 tsk citronsaft
  • 40 g strösocker
  • yoghurt, torkat pulver

Gör så här

Chokladkräm

  1. Smält smör och choklad. Vänd ner florsocker. Blanda sedan ner ägg och sist allt det torra.
  2. Baka på 160 grader i 7 minuter i ugnsfasta portionsskålar.

Bärsallad

  1. Smaka upp fläderlagen med citronskal och vanilj.
  2. Vänd bären i lagen några minuter innan servering.

Syrliga maränger

  1. Vispa äggvita, citronjuice och hälften av sockret tills skum börjar bildas.
  2. Tillsätt resten av sockret och vispa till en maräng.
  3. Spritsa upp på plåt och torka på 80 grader i ca 1–1,5 timme.
  4. Pudra med torkat yoghurtpulver.