Glutenfria kärleksmums LCHF

Glutenfria kärleksmums LCHF
Foto: Martin Skredsvik

Glutenfria kärleksmums LCHF

87

12 steg att laga

14 ingredienser

Marianns recept på glutenfria kärleksmums är hämtat ur boken Baka med LCHF.

Läs mer om boken

Baka med LCHF


Ingredienser

  • 6 ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 0,25 krm stevia
  • 150 g osaltat smör
  • 0,5 dl kakao
  • 0,75 dl kokosmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver

Chokladkräm

  • 1 msk ev snabbkaffepulver
  • 100 g osaltat smör, mycket mjukt
  • 50 g färskost
  • 3 msk sötrix-flor och 0,25 krm stevia
  • 4 msk kakao

Dekoration

  • riven kokos

Gör så här

  1. Kaka
    Vispa ägg och sötning pösigt.
  2. Smält smöret och vispa ner det i äggsmeten.
  3. Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner dem i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad (pofiber) form, cirka 15x23 cm.
  5. Grädda i 175 grader cirka 20 minuter, känn med sticka att den är klar.
  6. Låt kakan svalna.
  7. Chokladkräm
    Lös upp snabbkaffepulvret i lite varmt vatten.
  8. Rör sedan ihop alla ingredienser väl.
  9. Bred krämen över kakan.
  10. Garnera med kokosflingor.
  11. Förvara kakan svalt. Skär upp i fyrkanter vid servering.
  12. Tips: Vill man ha mjukare kräm kan man ta 50 g smör och 100 g creamcheese.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer