Plättbakelser

Plättbakelser
Foto: TV4

Plättbakelser

Av: Bageri Flickorna Lundgren

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

De här bakelserna är ett nöt och mandelfritt alternativ. Söta och goda.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 160 g strösocker (knappt 2 dl)
  • 60 g vetemjöl [1 dl]
  • 80 g potatismjöl [1 dl]
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver noga.
  4. Sikta ner mjölblandningen i smeten och vänd försiktigt, utan att pressa ut luften, till en jämn smet.
  5. Spritsa ut smeten i små cirklar ca 10 cm i diameter på ett bakpapper. Sätt in bakplåten mitt i ugnen.
  6. Grädda ”plättarna” ca 5-8 min. Låt plättarna svalna.
  7. Spritsa lite vaniljkräm ovan på, garnera med bär och grädde.