Baconlindade dadlar 
med ett glittrigt täcke

Baconlindade dadlar 
med ett glittrigt täcke
Foto: TV4

Baconlindade dadlar 
med ett glittrigt täcke

Av: Malin - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

25m

Fördrink med löjromstoppade krustader, samt förrätt med grillade, ostfyllda dadlar lindade i bacon.

Dryckesförslag;

Champagne, alt. prosecco, cava

'Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Fördrink

  • 12 krustader, små
  • 6 tsk röd löjrom
  • 6 tsk svart löjrom

Förrätt: baconlindade dadlar

  • 12 dadlar
  • 25 g fetaost, lagrad
  • 25 g parmesanost
  • 25 g blåmögelost
  • 140 g bacon
  • färska basilikablad, till servering
  • 4 grissini, med vitlökssmak
  • rött ätbart glitter

Gör så här

Fördrink

  1. Plocka fram 12 krustader och fyll hälften med röd löjrom och hälften med svart löjrom.
  2. Fyll 4 glas med bubbel.

Servering

  1. Både skumpan och krustaderna serveras på silverbricka av butler.

Förrätt: Baconlindade dadlar

  1. Lägg ett litet snitt längst dadlarnas långsida och plocka ut kärnan.
  2. Fyll dadlarna var med de olika ostarna, ta inte för mycket ost.
  3. Dela baconstrimlorna på mitten och rulla in varje dadel så att den får ett litet skärp.

Tillagning med Snapphanegrill

  1. Sätt i sladden till Snapphanegrillen. Vänta 2–3 min tills den är varm.
  2. Placera dadlarna i mitten av grillen och gratinera i ca 6 min.
  3. Vänd på dem efter halva tiden så att baconet blir brynt runt om.
  4. Ta ut plåten ur grillen och vänta några minuter då osten blir väldigt varm inuti dadlarna.

Tillagning ugn

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gratinera dadlarna i ca 6 min.
  3. Ta ut plåten ur ugnen och låt vänta några minuter då osten blir väldigt varm inuti dadlarna.

Servering

  1. Servera i kaffekoppar med 3 st dadlar i varje kopp, en av varje smak.
  2. Lägg en grissini på varje kaffefat och strö rött glitter över dadlarna.
  3. Lägg två blad basilika överst.
  4. Ätes med gaffel.