Baconlindade dadlar 
med ett glittrigt täcke

25m
4
Baconlindade dadlar 
med ett glittrigt täcke
Foto: TV4

Fördrink med löjromstoppade krustader, samt förrätt med grillade, ostfyllda dadlar lindade i bacon.

Dryckesförslag;

Champagne, alt. prosecco, cava

'Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

25 oktober 2017
25m
4

Du behöver

Fördrink

  • 12 krustader, små
  • 6 tsk röd löjrom
  • 6 tsk svart löjrom

Förrätt: baconlindade dadlar

  • 12 dadlar
  • 25 g fetaost lagrad
  • 25 g parmesan
  • 25 g blåmögelost
  • 140 g bacon
  • basilikablad, till servering
  • 4 grissini, med vitlökssmak
  • rött, ätbart glitter

Gör så här

  1. Fördrink
    Plocka fram 12 krustader och fyll hälften med röd löjrom och hälften med svart löjrom.
  2. Fyll 4 glas med bubbel.
  3. Servering
    Både skumpan och krustaderna serveras på silverbricka av butler.
  4. Förrätt: Baconlindade dadlar
    Lägg ett litet snitt längst dadlarnas långsida och plocka ut kärnan.
  5. Fyll dadlarna var med de olika ostarna, ta inte för mycket ost.
  6. Dela baconstrimlorna på mitten och rulla in varje dadel så att den får ett litet skärp.
  7. Tillagning med Snapphanegrill
    Sätt i sladden till Snapphanegrillen. Vänta 2–3 min tills den är varm.
  8. Placera dadlarna i mitten av grillen och gratinera i ca 6 min.
  9. Vänd på dem efter halva tiden så att baconet blir brynt runt om.
  10. Ta ut plåten ur grillen och vänta några minuter då osten blir väldigt varm inuti dadlarna.
  11. Tillagning ugn
    Sätt ugnen på 225 grader.
  12. Gratinera dadlarna i ca 6 min.
  13. Ta ut plåten ur ugnen och låt vänta några minuter då osten blir väldigt varm inuti dadlarna.
  14. Servering
    Servera i kaffekoppar med 3 st dadlar i varje kopp, en av varje smak.
  15. Lägg en grissini på varje kaffefat och strö rött glitter över dadlarna.
  16. Lägg två blad basilika överst.
  17. Ätes med gaffel.
Kommentera receptet

Fler goda recept