1 kruka salvia, plockad, stjälkarna för sig och bladen strimlade
2 bananschalottenlökar
1 klyfta vitlök, skivad
3 msk dijonsenap
3 dl oxfond, utspädd
2 dl grädde
salt
peppar
1 rotselleri, skalad och skuren i grova bitar
2 dl grädde
2 dl mjölk
50 g smör
salt
peppar
Till servering
krasse
saltgurka
Gör så här
Köttfärslimpa
Blanda vatten och tomatkross med ströbröd i en skål för att svälla.
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda färsen i en iskall bunke (den kan stå i frysen innan blandning) med salt och is tills färsen går ihop riktigt fint. Tillsätt lök, ströbrödsblandning, salvia och svartpeppar.
Lägg ut aluminiumfolie på en bänk, lägg på ett ark bakplåtspapper. Lägg ut baconskivor omlott på bakplåtspapperet. Skeda ut färsen till en tjock korv i mitten på baconskivorna. Rulla ihop tajt (likt en rulltårta) med bakplåtspapperet. Rulla sedan ihop med folien och fixera på varje sida som på en smällkaramell.
Lägg på plåt och baka i ugn i ca 30 minuter eller tills innertemperaturen är 65 grader. Ta ut och låt svalna något.
Salviasås
Bryn smöret i en stekpanna. Låt det svalna något och lägg ner salviastjälkarna. Låt koka kort och tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa med
någon minut och tillsätt därefter dijonsenap, oxfond och grädde. Låt koka ihop ca fem minuter, sila och smaka av med salt och peppar.
Precis före servering vänder du ner den strimlade salvian.
Rotselleripuré
Koka rotsellerin precis klar i grädde och mjölk.
Häll av och spara gräddmjölken. Mixa rotsellerin till en slät och fin puré. Tillsätt lite av gräddmjölken om det behövs samt smör, smaka av med salt och peppar.
Servering
Ta ut köttfärslimpan ur paketet och skär i skivor. Värm lite i ugn om nödvändigt. Lägg upp selleripurén och såsen på tallriken runt rullen, servera med krasse och saltgurka.