Baconlindad chevreost

baconlindad  chevreost
fredrik schelin  profilbild 2023
fredrik schelin  profilbild 2023

Baconlindad chevreost

2 ingredienser

30 min

Smakkombinationen chevre + bacon är oslagbar, så underbart gott. Här bakas helheten i ugn för den perfekta lunchrätten. Servera med söt melon för att balansera sältan.

Dryckestips:

Palmer Blanc de Blancs
Nr 7553
Vinet är rent och snyggt med doftinslag av gröna äpplen, citrus och generösa mineraler. I smaken finner jag gula och gröna äpplen, rostat bröd, smör, nougat, mineraler och solvarm citron. Gott så det förslår.

Joly Cuvée Spéciale Brut
Nr 80464
Här finns doft av blodgrape, solvarma röda äpplen och varma röda sommarbär. Smaken är snustorr och syran i vinet lyfter den mer generösa smaken av röda bär, honung, gröna örter, nykavlad croissantdeg och salta mineraler.

Pol Roger Brut Réserve
Nr 7549
Doften är inbjudande med inslag av härliga gula tropisk frukt, gula solvarma äpplen, honung och kex. Smaken är munfyllande med generös mogen gul frukt, gul solvarm citrus, vitt bröd, kylskåpskallt smör, syran är pigg och uppfriskande med inslag av salta mineraler.

Ingredienser

portioner
  • 140 g bacon
  • 200 g chèvreost

Gör så här

  1. Skiva upp osten i lagom stora bitar. Rulla bacon runt varje ostbit.
  2. Smörj en ugnsfast form, lägg bitarna i formen. Baka av i ugnen ca 12-15 minuter på 200 grader tills baconet har fått en krispig yta.
  3. Ta ut låt svalna lite, servera med tandpetare eller gaffel, gärna med lite melon, sallad och pickles.