Baconlindad chevreost

baconlindad  chevreost
fredrik schelin  profilbild 2023
fredrik schelin  profilbild 2023

Baconlindad chevreost

2 ingredienser

30 min

Smakkombinationen chevre + bacon är oslagbar, så underbart gott. Här bakas helheten i ugn för den perfekta lunchrätten. Servera med söt melon för att balansera sältan.

Ingredienser

portioner
  • 140 g bacon
  • 200 g chèvreost

Gör så här

  1. Skiva upp osten i lagom stora bitar. Rulla bacon runt varje ostbit.
  2. Smörj en ugnsfast form, lägg bitarna i formen. Baka av i ugnen ca 12-15 minuter på 200 grader tills baconet har fått en krispig yta.
  3. Ta ut låt svalna lite, servera med tandpetare eller gaffel, gärna med lite melon, sallad och pickles.

Dryckestips!

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc Nr 2251
Klassisk och pålitlig sauvignon blanc med mängder av citrus, svartavinbärsblad, pomelo och vita vinbär. Upplyftande, uppiggande och ett måste till chevré.

Bourgogne Chardonnay Les Sentinelles Nr 5555
Välgjort och tidlöst från Bourgogne. Stilen är fyllig och solmogen och på samma gång lätt rökig med friska toner av citrus, vit persika och citronskal. En välsnickrad box i ett något mindre format - det välkomnas! Servera till ljust kött, grillad fisk och skaldjur

Nuiton-Beaunoy Bourgogne Hautes Côtes de Beaune Grande Cuvée Nr 77134
Doften är inbjudande med inslag av tropiska frukter, solmogen ananas och saftig mango med subtila inslag av ekfat. Smaken bjuder på honung, vanilj, nötter och ek. Vinet är fylligt och smörigt, med en komplex karaktär med vita tanniner. Lång eftersmak med grillad citrus och fräscha gröna örter. Korka upp och servera med fisk på tallriken.