Bacon- och ädelostsallad med honungsdressing

6 röster
4
Bacon- och ädelostsallad med honungsdressing
Foto: TV4

Servera en sallad som förrätt! Om du dubblerar receptet kan du servera den som huvudrätt.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 frisésallad, huvud
  • 8 baconskivor
  • 50 g ädelost
  • 0,5 gul paprika
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 dl valnötter, hackade
  • 0,5 gurka
  • 10 champinjoner

Honungsdressing:

  • 5 msk neutral olja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk honung, flytande
  • salt
  • vitpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Honungsdressing: Blanda salt, peppar och vinäger, rör ner olja och honung och krydda med salt och peppar.
  2. Skölj sallaten, skölj och strimla paprikan, skiva champinjonerna och skala och dela gurkan i halvmånar. Knaperstek baconet.
  3. Fördela sallaten på fyra assietter. Lägg på gurka och champinjoner, fortsätt med paprikan och smula över osten. Toppa med bacon, strö över nötter och ringla på dressingen.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...