Bacon madness, baconinlindade dadlar med mögelostkräm

Bacon madness, baconinlindade dadlar med mögelostkräm
Foto: TV4

Bacon madness, baconinlindade dadlar med mögelostkräm

Av: Daniel - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

30m

Söta dadlar, lindade med salt bacon, ugnsbakas och serveras med smakrik kräm med grönmögelost.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Baconinlindade dadlar

  • 140 g bacon
  • 15 dadlar

Mögelostkräm

  • 100 g grön mögelost
  • 3-4 dl grädde
  • 2 msk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

Baconinlindade dadlar

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Linda en baconskiva runt varje dadel.
  3. Placera dadlarna med skarven nedåt på smord ugnsfast form.
  4. Baka i mitten av ugnen i 12-15 minuter, eller tills baconet är knaprigt.

Mögelostkräm

  1. Lägg osten och de övriga ingredienserna i en kastrull.
  2. Koka på låg värme i ca 20 minuter, eller tills såsen är tjock.

Servering

  1. Lägg upp dadlarna på tallrikar och servera krämen i en skål i mitten på bordet.