Bacon madness, baconinlindade dadlar med mögelostkräm

30m
4
Bacon madness, baconinlindade dadlar med mögelostkräm
Foto: TV4

Söta dadlar, lindade med salt bacon, ugnsbakas och serveras med smakrik kräm med grönmögelost.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 november 2017
30m
4

Du behöver

Baconinlindade dadlar

  • 140 g bacon
  • 15 dadlar

Mögelostkräm

  • 100 g grön mögelost
  • 3-4 dl grädde
  • 2 msk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Baconinlindade dadlar
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Linda en baconskiva runt varje dadel.
  3. Placera dadlarna med skarven nedåt på smord ugnsfast form.
  4. Baka i mitten av ugnen i 12-15 minuter, eller tills baconet är knaprigt.
  5. Mögelostkräm
    Lägg osten och de övriga ingredienserna i en kastrull.
  6. Koka på låg värme i ca 20 minuter, eller tills såsen är tjock.
  7. Servering
    Lägg upp dadlarna på tallrikar och servera krämen i en skål i mitten på bordet.
Kommentera receptet

Fler goda recept