Bœuf Lyonnaise

2 röster
4
Bœuf Lyonnaise
Foto: TV4

En gammal fin fransk husmanskosträtt. Utmärkt att laga om du har rester av oxstek eller annat kött. Pröva annars med färdigköpt grillad rostbiff.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g grillad rostbiff
  • 500 g potatis, kokt
  • 1 gul lök
  • smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • persilja, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna skivor som i sin tur delas i mindre bitar, skär potatisen i lika stora bitar. Skala och skär löken i strimlor. Bryn potatisen, ta upp den och håll den varm. Lägg i löken, låt den sakta steka utan att ta färg, den ska bara bli mjuk. Ta upp och håll varm.
  2. Bryn köttet hastigt, tillsätt potatisen och löken. Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda försiktigt. Stänk lite vinäger över, krydda med salt och peppar och strö över hackad persilja före serveringen.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...