• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Bœuf Lyonnaise

Bœuf Lyonnaise
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Bœuf Lyonnaise

2 steg att laga

9 ingredienser

En gammal fin fransk husmanskosträtt. Utmärkt att laga om du har rester av oxstek eller annat kött. Pröva annars med färdigköpt grillad rostbiff.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g grillad rostbiff
  • 500 g potatis, kokt
  • 1 gul lök
  • smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Skär köttet i tunna skivor som i sin tur delas i mindre bitar, skär potatisen i lika stora bitar. Skala och skär löken i strimlor. Bryn potatisen, ta upp den och håll den varm. Lägg i löken, låt den sakta steka utan att ta färg, den ska bara bli mjuk. Ta upp och håll varm.
  2. Bryn köttet hastigt, tillsätt potatisen och löken. Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda försiktigt. Stänk lite vinäger över, krydda med salt och peppar och strö över hackad persilja före serveringen.