Avokado- och chokladmousse med pumpacrunch

Avokado- och chokladmousse med pumpacrunch
Foto: Tv4

Avokado- och chokladmousse med pumpacrunch

Av: Viktor - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 m

Överraska med en god chokladmousse gjord på avokado efter maten. Servera pumpacrunch till och det blir en läcker dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Avokado- och chokladmousse

  • 2 avokador
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk flytande honung
  • 1 äggvita

Pumpacrunch

  • 1 dl pumpakärnor
  • 25 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

Avokado-chokladmousse

  1. Gröp ur fruktköttet ur avokadon. Smält den mörka chokladen över vattenbad.
  2. Mixa avokado, choklad och honung till det blivit en slät kräm. Vispa äggvitan fluffig och vänd ner avokadokrämen.
  3. Skeda upp i portionsglas och lägg på pumpacrunch.

Pumpacrunch

  1. Blanda ihop alla ingredienserna och strö ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen cirka 8 minuter på 175 grader tills det är gyllene och flyter ihop. Låt svalna och smula sedan grovt.