Avokado- och chokladmousse med pumpacrunch

7 röster
30 m
4

Överraska med en god chokladmousse gjord på avokado efter maten. Servera pumpacrunch till och det blir en läcker dessert.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Avokado- och chokladmousse

  • 2 avokador
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk flytande honung
  • 1 äggvita

Pumpacrunch

  • 1 dl pumpakärnor
  • 25 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm vaniljpulver
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Avokado-chokladmousse
    Gröp ur fruktköttet ur avokadon. Smält den mörka chokladen över vattenbad.
  2. Mixa avokado, choklad och honung till det blivit en slät kräm. Vispa äggvitan fluffig och vänd ner avokadokrämen.
  3. Skeda upp i portionsglas och lägg på pumpacrunch.
  4. Pumpacrunch
    Blanda ihop alla ingredienserna och strö ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen cirka 8 minuter på 175 grader tills det är gyllene och flyter ihop. Låt svalna och smula sedan grovt.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...