Avokado med rökt fisk

Avokado med rökt fisk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Avokado med rökt fisk

9 ingredienser

Det här receptet, som kommer från Ghana, blir en god förrätt som du kan förbereda, röran av rökt fisk blir bara bättre av att stå till sig i kylen några timmar. Avokadorna delar man däremot i sista stund så att de inte hinner mörkna.

Ingredienser

portioner
  • 250 g rökt fiskkött, rensat
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 msk mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 msk limefrukt, pressad (eller citron)
  • 3 msk olivolja
  • 4 avokador

Gör så här

  1. Skala äggen och dela vitan från äggulan. Finhacka äggvitan.
  2. Mosa äggulan och rör i mjölk, salt, socker, chilipulver och lime eller citron. Rör i oljan, lite i taget, och blanda i fisken och äggvitan. Hit kan rätten förberedas.
  3. Dela avokadorna precis före servering och ta bort kärnorna. Lägg på en rejäl klick av fiskröran. Servera med limehalvor eller citronklyftor.