Auberginedolmar i tomatsås

30 m
4
Spela video Auberginedolmar i tomatsås
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

Tomatsås

  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5-1 röd chili
  • olja, till stekning
  • 2 tsk spiskummin
  • ca 400 g kikärter, kokta
  • ca 800 g krossade tomater
  • salt och peppar

Auberginedolmar

  • 2 aubergine
  • 6 msk olivolja
  • 400 g fetaost
  • 1 skiva färskt vitt surdegsbröd
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk sesamfrön
  • salt

Servering

  • 4 port quinoa, kokt
  • yoghurt

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen. Hacka lök, vitlök och chili. Stek mjukt olja i en stor stekpanna. Tillsätt spiskummin och stek i 1 minut till.
  2. Häll på tomaterna och låt det koka ihop ordentligt utan lock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skiva auberginen 1 cm tunna skivor på längden. Stek skivorna i 4 msk olivolja tills de mjuknar på båda sidorna.
  4. Smula ned fetaost och brödet i en bunke. Hacka persilja och blanda ner i bunken. Tillsätt sesamfrön, salt, 2 msk olivolja och rör ihop.
  5. Ta en aubergineskiva, lägg en klick fetaröra i början på skivan och rulla ihop den. Fäst med tandpetare om det behövs.
  6. Tillsätt avrunna och sköljda kikärter till tomatsåsen, lägg i auberginerullarna och låt koka i ca 5-10 minuter. Vänd på rullarna efter halva tiden.
  7. Servera med quinoa och yoghurt!
Kommentera receptet

Fler goda recept