Astrids chokladkaka

Astrids chokladkaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Astrids chokladkaka

9 ingredienser

En god ”kladdkaka” som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe. Halvsmält vaniljglass eller lättvispad grädde smakar bra till.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 20 sötmandlar
  • matfett och ströbröd till formen

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandlarna och smält smöret, låt det svalna.
  2. Rör samman ägg och socker. Rör samman mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och mandlar i en annan bunke och rör ner mjölblandningen i äggblandningen.
  3. Smörj och bröa en kakform. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.