Astrids chokladkaka

27 röster
12
Astrids chokladkaka
Foto: TV4

En god ”kladdkaka” som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe. Halvsmält vaniljglass eller lättvispad grädde smakar bra till.

Visa mer
12

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakaopulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 20 mandlar
  • matfett och ströbröd till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandlarna och smält smöret, låt det svalna.
  2. Rör samman ägg och socker. Rör samman mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och mandlar i en annan bunke och rör ner mjölblandningen i äggblandningen.
  3. Smörj och bröa en kakform. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.
3 juni 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept