Asiatiska köttbullar med kokosris och mangosalsa
Asiatiska köttbullar med kokosris och mangosalsa
25 ingredienser
45 min
Saftiga köttbullar smaksatta med chili, ingefära och vitlök. Till det serveras ris kokt i kokosmjölk och en supersnabb mangosalsa. En enkel rätt med mycket smak!
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Köttbullar
- 600 g blandfärs
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- 0,5 dl ströbröd
- 1 msk färsk ingefära, finriven
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 1 msk sriracha
- 1 tsk fisksås
- 2 msk soja
- smör, till stekning
- salt
- peppar
Kokosris
- 2 dl jasminris
- 2 dl vatten
- 2 dl kokosmjölk
- 1 dl kokoschips
- matolja
- salt
Mangosalsa
- 250 g fryst mango, i tärningar (tinad)
- 2 salladslökar
- 1 kruka färsk koriander
- 1 röd chilifrukt
- 1 msk olja
- salt
Garnering
- färsk koriander
Gör så här
Köttbullar
- Blanda alla ingredienser och rör om ordentligt. Låt stå ca 10 minuter. Rulla fina små köttbullar. Stek dem i smör tills de är gyllenbruna och klara i mitten.
Kokosris
- Skölj riset och fräs i matolja. Slå på vatten och kokosmjölk och lite salt. Låt sjuda under lock tills allt vatten är borta och riset är klart. Blanda med kokoschips.
Mangosalsa
- Skiva salladslöken, grovhacka koriander, finhacka chilin (ta bort kärnorna för mindre hetta). Blanda allt med mango och smaka av med salt.
- Servera köttbullarna tillsammans med ris och mangosalsa.
Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning och njut av dina goda köttbullar! /Köket-redaktionen