Asiatiska köttbullar med kokosris och mangosalsa

POPULÄRT
koket.se
Asiatiska köttbullar med kokosris och mangosalsa
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Asiatiska köttbullar med kokosris och mangosalsa

25 ingredienser

45 min

Saftiga köttbullar smaksatta med chili, ingefära och vitlök. Till det serveras ris kokt i kokosmjölk och en supersnabb mangosalsa. En enkel rätt med mycket smak!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Köttbullar

  • 600 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 msk sriracha
  • 1 tsk fisksås
  • 2 msk soja
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Kokosris

  • 2 dl jasminris
  • 2 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 dl kokoschips
  • matolja
  • salt

Mangosalsa

  • 250 g fryst mango, i tärningar (tinad)
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk olja
  • salt

Garnering

  • färsk koriander

Gör så här

Köttbullar

  1. Blanda alla ingredienser och rör om ordentligt. Låt stå ca 10 minuter. Rulla fina små köttbullar. Stek dem i smör tills de är gyllenbruna och klara i mitten.

Kokosris

  1. Skölj riset och fräs i matolja. Slå på vatten och kokosmjölk och lite salt. Låt sjuda under lock tills allt vatten är borta och riset är klart. Blanda med kokoschips.

Mangosalsa

  1. Skiva salladslöken, grovhacka koriander, finhacka chilin (ta bort kärnorna för mindre hetta). Blanda allt med mango och smaka av med salt.
  2. Servera köttbullarna tillsammans med ris och mangosalsa.

Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning och njut av dina goda köttbullar! /Köket-redaktionen