Asiatiska köttbullar med kokosris och mangosalsa

8 röster
45 min
4
Asiatiska köttbullar med kokosris och mangosalsa
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Köttbullar

  • 600 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 msk sriracha
  • 1 tsk fisksås
  • 2 msk soja
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Kokosris

  • 2 dl jasminris
  • 2 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 dl kokoschips
  • matolja
  • salt

Mangosalsa

  • 250 g fryst mango, i tärningar (tinad)
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk olja
  • salt

Garnering

  • färsk koriander

Gör så här

  1. Köttbullar
    Blanda alla ingredienser och rör om ordentligt. Låt stå ca 10 minuter. Rulla fina små köttbullar. Stek dem i smör tills de är gyllenbruna och klara i mitten.
  2. Kokosris
    Skölj riset och fräs i matolja. Slå på vatten och kokosmjölk och lite salt. Låt sjuda under lock tills allt vatten är borta och riset är klart. Blanda med kokoschips.
  3. Mangosalsa
    Skiva salladslöken, grovhacka koriander, finhacka chilin (ta bort kärnorna för mindre hetta). Blanda allt med mango och smaka av med salt.
  4. Servera köttbullarna tillsammans med ris och mangosalsa.
  5. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning och njut av dina goda köttbullar! /Köket-redaktionen
27 juni 2020