Asiatisk pulled pork “Yuk Sung” i salladsknyte
Asiatisk pulled pork “Yuk Sung” i salladsknyte
20 ingredienser
3 h 30 min
Fläsksida med asiatiska smaker möter syrliga grönsaker i dessa krispiga salladsknyten. Receptet kommer från programmet Donal’s snabba familjefavoriter, avsnitt 2.
Se Donal Skehan laga receptet

Ingredienser
Fläsksida
- 1 gul lök
- 1,5 kg fläsksida
- 3 stjärnanis
- 5 cm färsk ingefära
- 4 klyftor vitlök
- 4 msk kinesisk soja
- 4 msk ostronsås
- 3 msk risvinäger
- 1 msk farinsocker
- 1 msk sesamolja
- 2 msk kinesisk "5 Spice"
Sallad
- 1 knippe salladslök
- 2 morötter
- 1 stjälkselleri
- 2 tsk risvinäger
- 1 msk sesamolja
- 1 tsk strösocker
Till servering
- 1 isbergssallad, hela blad
- 2 msk rostade sesamfrön
- hoisinsås
Gör så här
Fläsksida
- Värm ugnen till 160 grader.
- Skala och skär löken i klyftor, placera i en ugnsfast form och lägg sidfläsket ovanpå.
- Riv ingefära, skiva vitlök tunt och blanda ihop tillsammans med resten av ingredienserna till en sås.
- Häll såsen över formen och massera in i fläsket. Täck med aluminiumfolie och ställ in i ugnen ca 3–3,5 timmar tills fläsket är riktigt mört.
Sallad
- Ansa och strimla salladslök. Lägg i isbad så att den krispar till sig.
- Riv morötter fint, skiva selleri och blanda med vinäger, socker och sesamolja.
Servering
- När fläsket är klart, skumma av överblivet fett från ugnsformen och använd sedan två gafflar för att dra isär köttet. Låt svalna något.
- Servera fläsket, den krispiga vårlöken och de picklade grönsakerna i salladsblad. Toppa med rostade sesamfrön och hoisinsås.