Asiatisk pulled pork “Yuk Sung” i salladsknyte

koket.se
Asiatisk pulled pork “Yuk Sung” i salladsknyte
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Asiatisk pulled pork “Yuk Sung” i salladsknyte

20 ingredienser

3 h 30 min

Fläsksida med asiatiska smaker möter syrliga grönsaker i dessa krispiga salladsknyten. Receptet kommer från programmet Donal’s snabba familjefavoriter, avsnitt 2.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fläsksida

  • 1 gul lök
  • 1,5 kg fläsksida
  • 3 stjärnanis
  • 5 cm färsk ingefära
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 msk kinesisk soja
  • 4 msk ostronsås
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk kinesisk "5 Spice"

Sallad

  • 1 knippe salladslök
  • 2 morötter
  • 1 stjälkselleri
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk strösocker

Till servering

  • 1 isbergssallad, hela blad
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • hoisinsås

Gör så här

Fläsksida

  1. Värm ugnen till 160 grader.
  2. Skala och skär löken i klyftor, placera i en ugnsfast form och lägg sidfläsket ovanpå.
  3. Riv ingefära, skiva vitlök tunt och blanda ihop tillsammans med resten av ingredienserna till en sås.
  4. Häll såsen över formen och massera in i fläsket. Täck med aluminiumfolie och ställ in i ugnen ca 3–3,5 timmar tills fläsket är riktigt mört.

Sallad

  1. Ansa och strimla salladslök. Lägg i isbad så att den krispar till sig.
  2. Riv morötter fint, skiva selleri och blanda med vinäger, socker och sesamolja.

Servering

  1. När fläsket är klart, skumma av överblivet fett från ugnsformen och använd sedan två gafflar för att dra isär köttet. Låt svalna något.
  2. Servera fläsket, den krispiga vårlöken och de picklade grönsakerna i salladsblad. Toppa med rostade sesamfrön och hoisinsås.