Asiatisk picklad sallad

1 röst
35 m + tid i kylen
4-6
Asiatisk picklad sallad
Foto: Henning Kvick

Receptet är ur boken Meat cravings av Henning Kvick, Norstedts.

Meat cravings_bokomslag_02

Den här härliga salladen på picklade morötter, gurka, rättika och rädisor är ett enkelt tillbehör som du kan njuta av länge. Om du vill ha en kraftigare smak kan du låta salladen marinera i kylskåpet upp till tre dagar.

Visa mer
35 m + tid i kylen
4-6

Du behöver

  • 1 dl risvinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk soja (japansk)
  • 2 morötter
  • 2 gurkor (gärna västeråsgurkor eller 1 vanlig gurka)
  • 300 g rättika
  • 1 knippe rädisa
  • ca 1 krm salt
  • koriander, färsk
  • shisokrasse (röd)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda samman risvinäger, socker och soja.
  2. Skiva morötter, gurka, rättika och rädisor tunt med hjälp av en mandolin. Häll över dressingen och smaka av med salt.
  3. Blanda väl och låt stå i 20 minuter.
  4. Garnera med koriander och shisokrasse.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...