Asiatisk picklad sallad

Asiatisk picklad sallad
Foto: Henning Kvick

Asiatisk picklad sallad

Av: Philip Hofbauer, Henning Kvick

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

35 m + tid i kylen

Den här härliga salladen på picklade morötter, gurka, rättika och rädisor är ett enkelt tillbehör som du kan njuta av länge. Om du vill ha en kraftigare smak kan du låta salladen marinera i kylskåpet upp till tre dagar.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 dl risvinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk soja (japansk)
  • 2 morötter
  • 2 gurkor (gärna västeråsgurkor eller 1 vanlig gurka)
  • 300 g rättika
  • 1 knippe rädisa
  • ca 1 krm salt
  • färsk koriander
  • shisokrasse (röd)

Gör så här

  1. Blanda samman risvinäger, socker och soja.
  2. Skiva morötter, gurka, rättika och rädisor tunt med hjälp av en mandolin. Häll över dressingen och smaka av med salt.
  3. Blanda väl och låt stå i 20 minuter.
  4. Garnera med koriander och shisokrasse.