Asiatisk nudelsallad med räkor

Asiatisk nudelsallad med räkor
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Asiatisk nudelsallad med räkor

18 ingredienser

20 m

Fräsch nudelsallad med färska räkor, mango, avokado och apelsin-och limedressing. Toppas med rostade kokosflingor och cashewnötter.

Recept från boken The Fresh Foodie

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 mango
  • 1 gurka
  • 4 salladslökar
  • 0,25 mild röd chilifrukt
  • 2 avokador
  • 1 förp färska räkor, skalade
  • 1 förp äggnudlar
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 kruka färsk koriander

dressing

  • 1 limefrukt, saft av
  • 1 apelsin, saft
  • 1 tsk fisksås
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk palmsocker (eller strösocker)
  • 2 msk olivolja
  • 2 limefrukter, till servering

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala, kärna ur och tärna mango och gurka.
  2. Strimla det gröna från salladslöken och hacka chilin. Tärna avokadon.
  3. Blanda ihop dressingen: Pressa citrusfrukten i en skål, tillsätt fisksås, riven vitlök, ingefära, socker och olivolja.
  4. Koka äggnudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Spola dem i kallt vatten.
  5. Blanda nudlarna med salladen.
  6. Rosta kokos och cashewnötter var för sig i en torr kastrull (cashewnötterna gärna med flingsalt).
  7. Strö dem över salladen tillsammans med plockade korianderblad.