• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Asiatisk nudelsallad

asiatisk nudelsallad catarina könig
Foto: Catarina König
Catarina König
Catarina König

Asiatisk nudelsallad

5 steg att laga

16 ingredienser

15 min

En smakbomb till sallad som faller de flesta i smaken. Lätt att göra till många, och lika uppskattad varje gång.

läs mer
Mat med guldkant

Receptet kommer från Catarina Königs bok "Mat med guldkant", The Book Affair. 

Läs mer

Ingredienser

portioner4 portioner

Sallad

  • 200 g risnudlar (platta)
  • 1 romansallad
  • 2 morötter
  • 2-3 salladslökar
  • 0,5 dl salta jordnötter, grovhackade
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 1 limefrukt, klyftor

Dressing

  • 100 g inlagd ingefära
  • 1 cm färsk ingefära
  • 2 limefrukter, juicen
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 röd chilifrukt (mild)
  • salt

Gör så här

  1. Häll alla ingredienser till dressingen i en mixer och mixa till en slät dressing. Smaka av och förhöj smaken med salt.
  2. Koka upp vatten i en kastrull, dra bort från plattan och lägg i risnudlarna. Låt dra 3–4 min med lock på, skölj sedan med iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla.
  3. Ansa och skär ner salladen i mindre blad.
  4. Hyvla moroten med hjälp av en mandolin eller potatisskalare. Skiva salladslökarna tunt.
  5. Vänd ner risnudlar, morot, sallad och salladslök i en stor serveringsskål. Häll över dressingen. Toppa med hackade jordnötter, sesamfrö, en massa hackad koriander och ev limeklyftor.