Asiatisk nudelsallad
Asiatisk nudelsallad
16 ingredienser
15 min
En smakbomb till sallad som faller de flesta i smaken. Lätt att göra till många, och lika uppskattad varje gång.
Ingredienser
Sallad
- 200 g risnudlar (platta)
- 1 romansallad
- 2 morötter
- 2-3 salladslökar
- 0,5 dl salta jordnötter, grovhackade
- 1 msk sesamfrön
- 1 kruka färsk koriander, hackad
- 1 limefrukt, klyftor
Dressing
- 100 g inlagd ingefära
- 1 cm färsk ingefära
- 2 limefrukter, juicen
- 1 msk fisksås
- 1 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 0,5 röd chilifrukt (mild)
- salt
Gör så här
- Häll alla ingredienser till dressingen i en mixer och mixa till en slät dressing. Smaka av och förhöj smaken med salt.
- Koka upp vatten i en kastrull, dra bort från plattan och lägg i risnudlarna. Låt dra 3–4 min med lock på, skölj sedan med iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla.
- Ansa och skär ner salladen i mindre blad.
- Hyvla moroten med hjälp av en mandolin eller potatisskalare. Skiva salladslökarna tunt.
- Vänd ner risnudlar, morot, sallad och salladslök i en stor serveringsskål. Häll över dressingen. Toppa med hackade jordnötter, sesamfrö, en massa hackad koriander och ev limeklyftor.