Asiatisk kycklinggryta med ris

Asiatisk kycklinggryta med ris
Foto: TV4
Donal Skehan
Donal Skehan

Asiatisk kycklinggryta med ris

5

13 ingredienser

1 h 15 m

Het korianderdoftande kycklinggryta med aubergine.

Ingredienser

portioner4
  • 1 msk solrosolja
  • 8 kycklingklubbor
  • 2 rödlökar, skivad i tjocka skivor
  • 2 klyftor vitlök, krossade
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk chilisås, t ex, Srirachasås eller Dobanjiang
  • 1 msk mörk sojasås
  • 2 msk risvin
  • 1 l kycklingbuljong
  • 1 aubergine, skuren i bitar
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander
  • jasminris, till servering

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stor gryta tills den är riktigt varmt. Tillsätt kycklingen och bryn den runt om.
  2. Ta bort från grytan och låt vila på en tallrik. Det bör finnas tillräckligt med olja kvar i grytan, men om det inte gör det, tillsätt ytterligare några droppar.
  3. Tillsätt rödlök och stek tills den är mjuk. Rör i vitlök och ingefära och stek i en minut. Tillsätt chilisåsen med soja och risvin. Stoppa ner kycklingen och koka upp, minska sedan värmen och lägg på locket.
  4. Låt sjuda i 30 minuter, rör då och då.
  5. Blanda ner aubergine och koka i ytterligare 20 minuter eller tills kycklingen och aubergine är helt genomkokta. Tillsätt salladslök och koriander och de sista 5 minuterna.
  6. Servera med kokt jasminris