Asiatisk fläskkarré med sallad på grillad gurka

Asiatisk fläskkarré med sallad på grillad gurka

13 ingredienser

1h + 15 min

Det finns inget godare än grillat! Den här fläskkarrén med asiatiska smaker passar perfekt ihop med Briska Svarta Vinbär. Serveras med en fräsch och smakrik grillad gurksallad.

Tips från Briska
Briska Svarta vinbär

Tips från Briska

Servera gärna det grillade med Briska Svarta Vinbär Ekologisk Alkoholfri!

Läs mer

Ingredienser

portioner port
  • 800 g fläskkarré (benfri)

Marinad

  • 5 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk honung
  • 3 klyftor vitlök, riven
  • 1 msk färsk ingefära, riven

Grillad gurksallad

  • 2 förp snacksgurka, skivade på längden
  • 1-2 röda chilifrukter
  • 5 msk japansk soja
  • 3 msk risvinäger
  • 3 tsk sesamolja
  • 3 tsk sesamfrön
  • 0,5 kruka färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Tillsätt fläskkarrén till marinaden och låt marinera i åtminstone 20 minuter, men gärna längre såsom exempelvis över natten.
  2. Grilla på indirekt värme under lock tills karrén har en innertemperatur på 70 grader och är helt genomstekt. Vänd på karrén flera gånger under grillningen.
  3. Grilla gurkorna och rör ihop resten av ingredienserna till salladen. Blanda med den grillade gurkan.
  4. Skiva upp karrén och servera tillsammans med gurksalladen och ett iskallt glas Briska Svarta Vinbär Alkoholfri!
TIPS!
Fler tips!
Knäckig rabarberpaj med jordgubbar Briska

Fler tips!

Här hittar du fler tips och festliga recept från Briska Alkoholfri Cider.

Läs mer