Armenisk veggie- xorovats

koket.se
Armenisk veggie- xorovats

Armenisk veggie- xorovats

11 ingredienser

30 m

"Veggie- xorovats är ett måste när man grillar i Armenien och inte minst i mitt utekök. Men detta kan även serveras som huvudrätt och gärna med grillad vitost till om man har vegetarianer på middag." /Anna Demirian

Se Anna Demirian laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 3 tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • färska örter (basilika, persilja, koriander)

Gör så här

  1. Grilla alla grönsaker på grillen medan elden fortfarande är ganska intensiv.
  2. Vänd grönsaker då och då så att de blir jämnt grillade.
  3. Skär löken i tunna skivor.
  4. Stek lökskivorna med lite olja och smör i en panna på grillen.
  5. Skala alla grönsaker och grovhacka dem. Lägg sedan ner bitarna i pannan med löken och rör om.
  6. Salta, peppra samt strö över paprikapulver och de finhackade örterna.
  7. Se till att hålla rätten varm medan du grillar köttet på den fina glöden.