Armenisk veggie- xorovats


Armenisk veggie- xorovats
11 ingredienser
30 m
"Veggie- xorovats är ett måste när man grillar i Armenien och inte minst i mitt utekök. Men detta kan även serveras som huvudrätt och gärna med grillad vitost till om man har vegetarianer på middag." /Anna Demirian
Se Anna Demirian laga receptet

Ingredienser
- 2 aubergines
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 3 tomater
- 2 gula lökar
- 2 msk olja
- 1 msk smör
- salt
- peppar
- 1 tsk paprikapulver
- färska örter (basilika, persilja, koriander)
Gör så här
- Grilla alla grönsaker på grillen medan elden fortfarande är ganska intensiv.
- Vänd grönsaker då och då så att de blir jämnt grillade.
- Skär löken i tunna skivor.
- Stek lökskivorna med lite olja och smör i en panna på grillen.
- Skala alla grönsaker och grovhacka dem. Lägg sedan ner bitarna i pannan med löken och rör om.
- Salta, peppra samt strö över paprikapulver och de finhackade örterna.
- Se till att hålla rätten varm medan du grillar köttet på den fina glöden.