Argentinsk chimichurri

NYHET
Argentinsk chimichurri
Foto: Emma Johansson

Argentinsk chimichurri

8 ingredienser

10 m

"Den mest traditionella såsen i argentinsk asado. Det finns miljarder olika recept och alla har sin egen version. Såsen passar till alla sorters kött och grönsaker, dessutom blir den ännu godare efter någon dag i kylen." /Florencia Abella

Ingredienser

portioner dl
  • 0,5 dl vitlök, finhackad
  • 2 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 3 dl neutral olja
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en burk med tättslutande lock.
  2. Sätt på locket och skaka, smaka av med salt. Låt stå ett par dagar i kylen före användning.
  3. Obs! Skaka burken varje gång före användning.