Bästa julklapparna - till den som har allt

Svårt att komma på julklappar till familj och vänner? Här är 10 olika köksprylar i olika prisklasser till den som redan "har allt".

1. Rökpistol

Rökpistol Gastronoma
En liten rökpistol kan ta matlagmningen till nya nivåer. Glöm stora röklådor, här täcker du in köttet, grönsakerna, osten eller fisken under ett plastlock, väljer smak på rökspånen.. sedan fyller du din rökpistol och röker maten. Så kul, gott och enkelt!


2. Pussel till vinfantasten

Julklappstips vinpussel
Roligt, intressant och utbildande på samma gång. Ett pussel med olika länders vinregioner är en enormt uppskattad present till den som redan har allt!


3. Pastamaskin

Köksmaskiner pastamaskin
Älskar du hemlagat är det en perfekt present att ge bort en pastamaskin. Gör hemgjord spaghetti, tagliatelle, lasagneplattor eller varför inte göra tortillini eller fyllda raviolikuddar. Mums!


4. Kökets matlagningskurs

Mischas kurs - mousserande
(Reklam för Kökets kurser)
Ge bort en såskurs med Myllymäki, en inspirerande grön kurs med Pauls Svensson, smakrik kurs med Zeina, vinkurs med Mischa eller en bakkurs med Tea. Kurserna är online och du kan gå kursen när du vill och hur många gånger du vill. En uppskattad present till den som har allt!
Köp en kurs


5. Drinkbok: Hemmabaren

Bok Hemmabaren
David Kringlunds bok Hemmabaren är den perfekta presenten till den som har allt - och som gillar att göra drinkar förstås! Ge bort tillsammans med en shaker eller ingredienserna till en drink. Har du tur får du ett smakprov redan samma kväll!


6. Airfryer

Philips airfryer
Airfryer är köksmaskinen som bara blir mer och mer populär! Den finns i flera olika prisklasser och storlekar - kul present till den som har flyttat hemifrån - eller till kalorijägaren som vill undvika fett i maten.


7. Gräddsifon

julklappstips gräddsifon
Få vispad grädde på ett ögonblick, eller soppor, såser, mousser, krämer eller maränger...... En kul och annorlunda present för den som älskar
laga mat och baka.


8. Sous vide

Sous vide vad är det header
Med ett sous vide-set kan du enkelt tillaga allt från kött, fisk och grönsaker till ägg med perfekt innertemperatur. Kul present till hemmakocken. Hur fungerar sous vide? Läs mer här!


9. Saltsten

KF saltsten ny
Att laga mat på saltsten är en smakupplevelse och som ger din mat den där lilla extra ”salt touchen” - en underbar sälta som inte vanligt bordssalt kan ge. En saltsten kan användas både kall (kyl den i frys eller kylskåp) och varm (värm upp den på grill eller i ugnen). Varför inte servera köttbiten, laxen eller en spännande efterrätt med glass som inte smälter? Helt klart en kul present till den som redan har allt! Läs mer om saltsten och få recepttips här!


10. Cake pops

Julklappar cake pop
Kul och kreativ present till barnfamiljen. Gör egna smarriga cakepops i mjuka silikonformar, eller i ett cakepop-järn. Lämnar ingen i familjen besviken!