Arepas med kyckling och avokado
Arepas med kyckling och avokado
18 ingredienser
1 h
Majsbröd med en fyllning på kyckling, avokado och crème fraîche kan bli perfekt som lunch eller enklare middag.
Ingredienser
Majsbröd
- 2,5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 2,5 dl majsmjöl
- 2,5 dl vetemjöl
- olja (till stekning)
Fyllning
- 800 g kycklingklubba (lårfilé)
- 1 klyfta vitlök
- 3 svartpepparkorn
- 1 tsk salt
- 0,5 silverlök
- 1 avokado
- 0,5 peppar (röd, chili)
- 1 kruka färsk koriander
- 0,5 dl crème fraîche
- 1 msk limejuice, färskpressad
- salt
- peppar
Gör så här
Majsbröd
- Häll vatten i en bunke. Vispa ner salt, bakpulver och mjöl och rör till en jämn deg, den ska vara lite kladdig.
- Hetta upp en panna med lite olja.
- Forma 8 runda bröd (för 4 portioner) med oljade händer och stek i ca 3 minuter per sida. Låt svalna på galler under kökshandduk.
Fyllning
- Lägg kyckling, en krossad vitlöksklyfta, svartpepparkorn och salt i en kastrull och täck med vatten.
- Koka upp och låt sedan sjuda på medelvärme i ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Låt svalna lite.
- Skala löken och hacka den fint.
- Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar.
- Hacka chili och koriander.
- Blanda lök, avokado, chili och koriander med crème fraîche och limejuice. Smaka av med salt och peppar.
- Plocka köttet från kycklingen och dra isär med en gaffel. Blanda ner kycklingbitarna i avokadoröran.
- Servera röran med bröden och gärna extra koriander.