Arepas med kyckling och avokado

Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Arepas med kyckling och avokado

18 ingredienser

1 h

Majsbröd med en fyllning på kyckling, avokado och crème fraîche kan bli perfekt som lunch eller enklare middag.

Ingredienser

portioner

Majsbröd

  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • olja (till stekning)

Fyllning

  • 800 g kycklingklubba (lårfilé)
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 svartpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 0,5 silverlök
  • 1 avokado
  • 0,5 peppar (röd, chili)
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 msk limejuice, färskpressad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Majsbröd

    Häll vatten i en bunke. Vispa ner salt, bakpulver och mjöl och rör till en jämn deg, den ska vara lite kladdig.
  2. Hetta upp en panna med lite olja.
  3. Forma 8 runda bröd (för 4 portioner) med oljade händer och stek i ca 3 minuter per sida. Låt svalna på galler under kökshandduk.


  4. Fyllning
    Lägg kyckling, en krossad vitlöksklyfta, svartpepparkorn och salt i en kastrull och täck med vatten.
  5. Koka upp och låt sedan sjuda på medelvärme i ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Låt svalna lite.


  6. Skala löken och hacka den fint.
  7. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar.
  8. Hacka chili och koriander.
  9. Blanda lök, avokado, chili och koriander med crème fraîche och limejuice. Smaka av med salt och peppar. 


  10. Plocka köttet från kycklingen och dra isär med en gaffel. Blanda ner kycklingbitarna i avokadoröran. 


  11. Servera röran med bröden och gärna extra koriander.