Arancini med het tomatsås

Arancini med het tomatsås

13 ingredienser

Arancini gjort på kall risotto och är perfekt att göra om du får risotto över. Bjud som förätt eller smårätt.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl risotto, kyld
  • 50 g mozzarellaost, tärnad
  • 1 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • olja, till fritering

Het tomatsås

  • 200 g krossade tomater
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 tsk chiliflakes (eller färsk finhackad chili)
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk strösocker
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 dl färsk basilika, hackad

Gör så här

  1. Fräs vitlök och chili i olivolja. Tillsätt krossade tomater, basilika och socker. Låt puttra i minst 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ta en näve kall risotto och platta ut i handen. Lägg en bit mozzarella i mitten och rulla till en boll. Doppa varje boll i uppvispat ägg och sedan i panko.
  3. Hetta upp olja till 170°C och fritera arancini i ca 3 minuter tills de är gyllene och krispiga.
  4. Lägg upp med tomatsåsen i botten och toppa med basilika och parmesan.