Äpplen i ugnen
Äpplen i ugnen
6 ingredienser
40 m
Varma ugnsbakade äpplen med kardemumma, mandelmassa och lättvispad grädde är en riktig fullträff. Ofta är ju det enkla det allra godaste!
Ingredienser
- 8 äpplen (gärna röda juläpplen som Ingrid Marie eller liknande)
- 75 g smör, rumsvarmt
- 100 g mandelmassa
- 2 tsk kardemummakärnor, mortlade
- 1,5 msk ljus sirap
Servering
- 3 dl vispgrädde
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smörj en ugnsform eller gjutjärnspanna.
- Ta bort kärnhuset med en äppelpipa, eller liten kniv, och lägg äpplena i formen/pannan.
- Blanda smör, riven mandelmassa och kardemumma. Tryck ner fyllningen i äpplena och ringla sirapen över.
- Baka äpplena mitt i ugnen tills de spruckit lite och har fin yta, det tar ca 20 minuter.
- Vispa grädden fluffig och servera till de varma äpplena.