Äpplen i ugnen

Äpplen i ugnen
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sara Begner
Sara Begner

Äpplen i ugnen

6 ingredienser

40 m

Varma ugnsbakade äpplen med kardemumma, mandelmassa och lättvispad grädde är en riktig fullträff. Ofta är ju det enkla det allra godaste!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 8 äpplen (gärna röda juläpplen som Ingrid Marie eller liknande)
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 100 g mandelmassa
  • 2 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1,5 msk ljus sirap

Servering

  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnsform eller gjutjärnspanna.
  3. Ta bort kärnhuset med en äppelpipa, eller liten kniv, och lägg äpplena i formen/pannan.
  4. Blanda smör, riven mandelmassa och kardemumma. Tryck ner fyllningen i äpplena och ringla sirapen över.
  5. Baka äpplena mitt i ugnen tills de spruckit lite och har fin yta, det tar ca 20 minuter.
  6. Vispa grädden fluffig och servera till de varma äpplena.