Äpple och kanelsorbet
Äpple och kanelsorbet
6 ingredienser
20 m + tid i frysen
En svalakande sorbet med äpple och kanel gör du enkelt utan glassmaskin.
Ingredienser
- 2 röda äpplen
- 2 msk smör
- 1 dl sukrin gold
- 1 tsk malen kanel
- 5 dl vatten
- 1 gelatinblad
Gör så här
- Skär äpple i tärningar.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn äpple några minuter tillsammans med sukrin gold och kanel. Häll på 2 dl vatten och låt koka in.
- Lägg allt i en matberedare eller blender. Mixa till en jämn smet. Häll vatten i stekpannan och vispa ut. Lägg ner ett gelatinblad och låt smälta.
- Häll över gelatinvattnet i matberedaren och mixa med äppleblandningen. Häll i en skål och ställ i frysen minst 6 timmar.
- Servera med hackat äpple och en gnutta honung.