Äpple och kanelsorbet

Äpple och kanelsorbet
Foto: Tv4
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Äpple och kanelsorbet

6 ingredienser

20 m + tid i frysen

En svalakande sorbet med äpple och kanel gör du enkelt utan glassmaskin.

Ingredienser

portioner
  • 2 röda äpplen
  • 2 msk smör
  • 1 dl sukrin gold
  • 1 tsk malen kanel
  • 5 dl vatten
  • 1 gelatinblad

Gör så här

  1. Skär äpple i tärningar.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn äpple några minuter tillsammans med sukrin gold och kanel. Häll på 2 dl vatten och låt koka in.
  3. Lägg allt i en matberedare eller blender. Mixa till en jämn smet. Häll vatten i stekpannan och vispa ut. Lägg ner ett gelatinblad och låt smälta.
  4. Häll över gelatinvattnet i matberedaren och mixa med äppleblandningen. Häll i en skål och ställ i frysen minst 6 timmar.
  5. Servera med hackat äpple och en gnutta honung.