Äpple med våffel-donuts och vaniljglass

POPULÄRT
Äpple med våffel-donuts och vaniljglass
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Äpple med våffel-donuts och vaniljglass

9 ingredienser

20 m

Den här efterrätten bestående av friterade äpplen och vaniljglass är en riktig fullträff!

Ingredienser

portioner
  • 2 äpplen (Ingrid Marie)
  • 1 äggvita
  • 2 dl våffelsmet
  • frityrolja
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 dl strösocker

Äppelkompott

  • 1 kg äpple
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Skala och klyfta äpplena.
  2. Vispa äggvitan fluffig och blanda med våffelsmeten.
  3. Vänd ner klyftorna i våffelsmeten och fritera dem.
  4. Rulla de friterade äpplena i kanel och socker.

Äppelkompott

  1. Koka ihop ingredienserna till kompotten och passera genom en sil.

Servering

  1. Servera de friterade äppelbitarna med vaniljglass och äppelkompotten.