Äppelstrudel med honung

Äppelstrudel med honung
Foto: TV4

Äppelstrudel med honung

22

3 steg att laga

6 ingredienser

40 min

Snabbfixad dessert med kardemummadoftande äpplen på frasig smördeg. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2-4 äpple (beroende på storlek, helst svenska lokala äpple)
  • frysta smördegsark, tinade
  • honung
  • vaniljpulver
  • kardemumma
  • vaniljglass (och eller vispad grädde)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva äpplen.
  2. Ta ark av smördeg och lägg äppelskivor på ena halvan som du har brett med lite honung. Strö över lite vaniljpulver och kardemumma. Och lite mer honung. Vik ihop så gott det går. Tryck ihop med gaffel på en sida om du vill ha den lite stängd. Grädda i ugnen i 20 minuter.
  3. Servera med vaniljglass vispad grädde, kaffe och en eventuell liten calvados.