Äppelpajsgranola
Äppelpajsgranola
13 ingredienser
30 min
Ernsts äppelgranola är en härlig mix av granola, müsli och äppelpaj. Du gör den smidigt i stekpanna och smakar himmelskt tillsammans med mjölk och säsongens bär.
Ingredienser
- 1 svenskt äpple
- 0,5 dl rapsolja
- 0,5 dl muscovadosocker
- 0,5 dl solroskärnor
- 1 dl pumpakärnor
- 0,5 dl mandelspån
- 1 dl valnötter
- 1 msk malen kanel
- 1 dl rågflingor
- 1 dl havregryn
- salt
Till servering
- mjölk
- färska bär
Gör så här
- Dela, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och smält sockret i oljan. Tillsätt äpplet och låt det bli karamelliserat i sockret och oljan.
- Tillsätt frön, nötter och kanel och låt det steka med.
- Tillsätt råggryn och havregryn. Rosta alla ingredienser till en torr och härlig granola. Avsluta med en nypa salt.
- Servera med mjölk och färska bär