Äppelpajsdipp på 10 minuter

NYHET
Äppelpajsdipp på 10 minuter
Foto: TV4

Äppelpajsdipp på 10 minuter

12 ingredienser

10 min

Fixa en supergod dessert som smakar äppelpaj på under 10 minuter med Camillas recept på äppelpajsdipp. Snabbt, enkelt och riktigt gott

Ingredienser

portioner

Cheesecake

  • 200 g färskost, kylskåpskall
  • 2 dl vispgrädde, kylskåpskall
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • 30 g smör
  • 4 svenska äpplen (syrliga och fasta)

Till servering

  • 1 förp dulce de leche (à ca 400 g)
  • 8 digestivekex
  • 1 dl rostade hasselnötter, hackade
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Stek dem i smör i en panna och tillsätt socker och kanel mot slutet. Låt svalna.
  2. Vispa grädde och färskost riktigt tjockt och krämigt med hjälp av en elvisp. Sikta försiktigt ner florsocker och vaniljsocker. Vänd ihop till en jämn smet.
  3. Bred ut cheesecakesmeten i en djup tallrik, en tallrik per person.
  4. Ringla över duche de luche och toppa med stekt äpple och rostade hackade hasselnötter och myntablad.
  5. Hugg in direkt med digestivekex som dip-redskap.