Äppelpajsblondie
Äppelpajsblondie
16 ingredienser
1 h
Som en brownie fast med vit choklad och kanel- och äppelfyllning. Efter drygt halva gräddningstiden toppas kakan med ett smulpajsmul, det ger ett härligt crunch mot den lite mjuksega browniekakan. Ett mästerligt bakverk som du kommer vilja baka igen och igen.
Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser
Blondie
- 200 g smör
- 200 g vit bakchoklad
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 3 dl vetemjöl
Äppelfyllning
- 3 äpplen (små)
- 1 msk malen kanel
- 2 msk strösocker
Havresmul
- 50 g smör, rumsvarmt
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 dl havregryn
- 0,5 dl strösocker
- 1 msk ljus sirap
- 2 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck din form med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ta bort kastrullen från värmen och bryt ner den vita chokladen i smöret. Rör om tills chokladen smält helt och hållet. Ställ åt sidan.
- I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker för hand. Blanda försiktigt ner smörchokladen och sikta ner vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formen.
- Skala, kärna ur och tärna äpplena. Blanda ihop tärnade äpplen med socker och kanel i en bunke. Strö äppelbitarna över smeten i formen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter medan du gör havresmulet. Detta för att
- havresmulet ska hålla sig på själva kakan och inte sjunka ner i smeten.
- I en annan bunke nyper du ihop alla ingredienserna till smulet. Strö smulet över kakan och grädda blondien i mitten av ugnen i ytterligare 15 minuter (den ska vara ganska lös i mitten).
- Låt kakan svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du serverar den.