Äppelpajglass

NYHET
Äppelpajglass
Foto: Sebastian Oresten
Elin Oresten
Elin Oresten

Äppelpajglass

9 ingredienser

"Glass och äppelpaj – enligt mig är det två vinnande koncept som blir oslagbara ihop. En glass som fungerar väldigt bra mot höstkanten när de svenska äpplena är som godast. Gör den i pinnformat eller i en ugnsform, båda är lika festligt." /Elin

Ingredienser

5 - 8 portioner
  • 1 äpple
  • 1 msk smör
  • 1 tsk Santa Maria Ekologisk Ceylonkanel
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokosgrädde (eller vispgrädde)
  • 1 dl äppelmos

Smuldeg (går att exkludera)

  • 0,5 dl havregryn
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 tsk honung (uteslut för barn under 1 år)

Gör så här

  1. Skala och skär äpplet i små bitar. Stek i en kastrull med smör, kanel och vaniljpulver tills äppelbitarna mjuknat.
  2. Mixa ihop grädde och äppelmos så det blir lite fluffigt. Rör samman med äppelblandningen till en glassmet.
  3. Blanda ingredienserna till smuldegen.

Pinnglass

  1. Lägg smuldegen i botten på en öppen glassform, häll i smeten och sätt i pinnar. (Eller tvärtom, häll i smeten först och toppa med smuldeg.)

Pajform

  1. Häll smeten i en form och toppa med smuldeg.
  2. Frys in i minst 4 timmar. Låt glassen tina något innan servering.

Åldersrekommendation från 12 månader.