Äppelmarmelad
Äppelmarmelad
5 ingredienser
30 m
Ta vara på årets skörd och gör äppelmarmelad med kardemumma och kanel. Det kan bli ett riktigt uppskattat frukosttillbehör!
Se Hilda Kirkhoff laga receptet

Ingredienser
- 500 g äpple, skalade och urkärnade (ca. 1 kg hela)
- 1-1,5 dl vatten
- 300 g syltsocker
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk malen kanel
Gör så här
- Skala och kärna ur äpplena.
- Skiva äpplena i kuber och lägg bitarna i en kastrull med vatten. Låt koka tills äpplena mjuknat.
- Tillsätt syltsocker, kardemumma och kanel. Låt koka på låg till medelvärme i 5-10 minuter.
- Häll upp marmeladen i varma och rengjorda konservburkar. Låt svalna och förvara sedan i kylen.