Äppelkaramell med vit chokladmousse

6 röster
30 m + tid i kyl
4

Lyxigt god dessert i glas med äppelkaramell i botten, len vit chokladmousse och frasigt kexsmul på toppen.

Visa mer
30 m + tid i kyl
4

Du behöver

  • 0,5 rött äpple, tärnat eller hackat
  • 1,5 dl rörsocker
  • 100 g smör
  • 1 msk päronlikör (exempelvis Xanté)
  • 120 g vit choklad
  • 1,5 dl grädde
  • 200 g färskost
  • ca 1 msk citron
  • 100 g söta kex (gärna Brago), krossade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Smält 50 g smör i en kastrull, lägg i det tärnade äpplet, rörsockret och päronlikör. Koka ihop 4-5 minuter så det bli lite krämig. Lägg upp i 4 dessertskålar.
  2. Smält den vita chokladen över vattenbad i en skål, låt svalna.
  3. Vispa 1,5 dl grädde i en skål till fluffigt, vispa sedan ihop grädden med den vita chokladen till en fin smet. Vispa ner färskosten och smaka av med citron. Det lyfter smaken!
  4. Dela upp chokladmoussen i de 4 dessertskålarna sen låt det ligga i kylen i minst 1 timme.
  5. Bryn resterande 50 g smör på hög värme, tillsätt och fräs de krossade kexen ca 2-4 minuter så smöret hinner gå in i kexsmulorna. Låt det svalna och strö sedan över chokladmoussen.
1 maj 2019

Laddar fler recept...