Äppelkaka utan socker och mjöl
Äppelkaka utan socker och mjöl
9 ingredienser
50 min
Den här äppelkakan är ljuvligt god och man kan inte tro att den inte innehåller vanligt strösocker eller vetemjöl. I stället innehåller den sötströ som inte påverkar blodsockret, och mandelmjöl som innehåller minimalt med kolhydrater. Perfekt för alla som vill äta socker- och mjölfria bakverk.
Ingredienser
- 3 ägg
- 2 dl sötströ
- 1 msk bakpulver
- 2 tsk fiberhusk
- 50 g smör, smält
- 4 dl mandelmjöl
- 6 sötmandlar (eller hasselnötter)
- 2 äpplen
Garnering
- malen kanel
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Tillsätt sötströ och vispa lite till.
- Tillsätt bakpulver, fiberhusk, smör och mandelmjöl och vispa ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 24 cm i diameter (bröa med kokos, eller ströbröd).
- Hacka sötmandeln fint. Strö den över smeten.
- Skala och skiva äpplena. Lägg dem i en ring ovanpå smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt den svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass om du vill äta den som dessert, eller ät den som den är till fikat. Supergott!