Äppelfrallor

Äppelfrallor
Foto: Lina Eidenberg Adamo
karoline pettersson profilbild
karoline pettersson profilbild

Äppelfrallor

7 ingredienser

30 m

Starta veckan med snabba frallor som inte behöver jäsa! Tack vare det här receptet har du nygräddade frallor klara inom 30 minuter.

Se Karoline Pettersson laga receptet

logo

Ingredienser

styck
  • 1 äpple
  • 4 dl havregryn
  • 4 dl fiberhavregryn
  • 4 ägg
  • 4 dl yoghurt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Riv äpplet och lägg i en bunke.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Låt degen stå och svälla i 10 minuter.
  4. Klicka ut degen med en matsked till 16 högar på plåten, jämna eventuellt till dem.
  5. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de har fått fin färg.
  6. Låt frallorna svalna på galler under bakduk.