Apfelstrudel med grädde

Foto: Tv4
Apfelstrudel med grädde
11 ingredienser
40 m
Apfelstrudel med yoghurtgrädde.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 4 äpplen
- 0,75 dl strösocker
- 1 dl russin
- 1 tsk malen kanel
- 400 g smördeg
- 1,5 l blandade nötter
- 1 ägg
- florsocker
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl matyoghurt
- 2 msk kastanjen honung
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och tärna äpplena.
- Grovhacka nötterna och blanda dem med socker, kanel och russin. Lägg i äpplena och vänd runt några gånger.
- Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på fyllningen och rulla ihop smördegen till en apfelstrudel. Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda apfelstrudeln ca 25 minuter, låt det svalna och pudra florsocker över.
- Vispa grädden och blanda försiktigt med yoghurt och kastanjen honung. Servera grädden till den lätt ljumna apfelstrudeln.