Apfelstrudel med grädde

Apfelstrudel med grädde
Foto: Tv4

Apfelstrudel med grädde

Av: Margareth - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

40 m

Apfelstrudel med yoghurtgrädde.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 äpplen
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl russin
  • 1 tsk malen kanel
  • 400 g smördeg
  • 1,5 l blandade nötter
  • 1 ägg
  • florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk kastanjen honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och tärna äpplena.
  3. Grovhacka nötterna och blanda dem med socker, kanel och russin. Lägg i äpplena och vänd runt några gånger.
  4. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på fyllningen och rulla ihop smördegen till en apfelstrudel. Pensla med uppvispat ägg.
  5. Grädda apfelstrudeln ca 25 minuter, låt det svalna och pudra florsocker över.
  6. Vispa grädden och blanda försiktigt med yoghurt och kastanjen honung. Servera grädden till den lätt ljumna apfelstrudeln.