Apelsin- och morotssoppa med kyckling

Apelsin- och morotssoppa med kyckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Apelsin- och morotssoppa med kyckling

10 ingredienser

Sötma, syra, hetta och friskhet blandas i den här goda och vackra soppan. Här får du massor av värdefulla C-vitaminer. Du behöver en matberedare eller mixer för att kunna laga den. Pipe rigate-pasta kan ersättas med annan pasta.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl pasta pipe rigate
  • 250 g grillat kycklingkött
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1,25 l hönsbuljong
  • 1-1,5 dl apelsinjuice, färskpressad
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala och skiva morötterna och skala och finhacka löken. Fräs lök och morötter i olja i den gryta du ska koka soppan. Slå över hönsbuljongen och låt koka mjukt, ca 20 minuter.
  2. Smaksätt soppan med salt, peppar och kajennpepparoch mixa den slät. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Låt soppan koka upp och blanda i kycklingköttet.
  3. Pressa apelsinen. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet, häll av vattnet. Lägg den nykokta pastan i soppan, häll i färskpressad apelsinjuice och rör om soppan.