Ansjovislåda med dill

Ansjovislåda med dill
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ansjovislåda med dill

10 ingredienser

En liten salt bit före kräftfesten? Bjud på ansjovislåda! Knäckebröd och lagrad ost är gott till.

Ingredienser

portioner
  • 500 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 1 liten ask ansjovisfiléer

Sås:

  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl kaffegrädde
  • 1 liten tub kaviar
  • malen svartpeppar
  • 0,5-1 dl dill, hackad
  • smör, till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala och tärna potatisen. Skiva löken. Lägg potatisen i en smord ugnsfast form.
  2. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med grädden och sjud 10 minuter. Rör ner kaviar, krydda med peppar och rör ner dill.
  3. Slå såsen över potatisen, lägg ansjovis och lök överst. Grädda cirka 30 minuter, tills potatisen är mjuk.