Ansjovis- och ostflarn

85 röster
25 m
Ansjovis- och ostflarn
Foto: Christopher Thaung/TV4

Enkla smördegsflarn som Ernst toppar med ansjovis, oliver och rökt paprikamajonnäs. Perfekt snacks innan julmaten!

Visa mer
25 m

Du behöver

  • 250 g smördeg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 125 g ansjovis
  • 1 dl västerbottensost, riven
  • ca 300 g svarta oliver utan kärnor (gärna kalamon)
  • 0,5 kruka oregano
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen och vik upp kanterna likt en pizza
  3. Blanda majonnäs med paprikapulvret och bred ut paprikamajonnäs som en pizzasås.
  4. Häll av och fördela anjovisen över pizzan. Riv och strö ut västerbottensost.
  5. Grädda i ca 15 min.
  6. Hacka kalamataoliver och garnera pizzan med oliver och färsk oregano.

Laddar fler recept...