Carpaccio på oxfilé med tryffelpecorino

Carpaccio på oxfilé med tryffelpecorino
Foto: TV4

Lövtunna skivor oxfilé serveras med dijonmajonnäs, riven tryffelpecorinoost och ruccola.

Vintips från Annika
Ett svalt och ljust rosévin smakar bäst till den här rätten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


16 november 2011
4

Du behöver

Carpaccio

  • 100 g färsk oxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymald

Majonnäs

  • 1 st äggula
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 0,5 st citron, saften
  • 1 dl rapsolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Ruccolasallad

  • 3 dl ruccola
  • 1 st liten rödlök, tunt skivad
  • 1 tsk olivolja
  • 20 g tryffelpecorino

Gör så här

  1. Carpaccio
    Gnid in salt och svartpeppar runt om filen, rulla in i plastfolie.
  2. Låt ligga i frysen en timme så går det lätt att skära tunt.
  3. Skär oxfilén i lövtunna skivor.
  4. Majonnäs
    Lägg äggula, senap, citronsaft i skål.
  5. Tillsätt rapsoljan droppvis under konstant vispning tills det blivit en majonnäs.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Ruccola
    Häll oljan i botten på en skål, lägg i ruccolan och blanda med rödlöken, slunga runt i skålen.
  8. Servering
    Lägg upp oxfilén på tallrik och droppa över majonnäsen.
  9. Gör en boll av ruccolasalladen och lägg upp bredvid köttet.
  10. Strössla osten över.
Kommentera receptet

Fler goda recept