Carpaccio på oxfilé med tryffelpecorino

Carpaccio på oxfilé med tryffelpecorino
Foto: TV4

Carpaccio på oxfilé med tryffelpecorino

Av: Annika - Enköping

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Lövtunna skivor oxfilé serveras med dijonmajonnäs, riven tryffelpecorinoost och ruccola.

Vintips från Annika
Ett svalt och ljust rosévin smakar bäst till den här rätten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Carpaccio

  • 100 g färsk oxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymald

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 0,5 citron, saften
  • 1 dl rapsolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

ruccolasallad

  • 3 dl rucolasallad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 tsk olivolja
  • 20 g tryffelpecorino

Gör så här

Carpaccio

  1. Gnid in salt och svartpeppar runt om filen, rulla in i plastfolie.
  2. Låt ligga i frysen en timme så går det lätt att skära tunt.
  3. Skär oxfilén i lövtunna skivor.

Majonnäs

  1. Lägg äggula, senap, citronsaft i skål.
  2. Tillsätt rapsoljan droppvis under konstant vispning tills det blivit en majonnäs.
  3. Krydda med salt och peppar.

Ruccola

  1. Häll oljan i botten på en skål, lägg i ruccolan och blanda med rödlöken, slunga runt i skålen.

Servering

  1. Lägg upp oxfilén på tallrik och droppa över majonnäsen.
  2. Gör en boll av ruccolasalladen och lägg upp bredvid köttet.
  3. Strössla osten över.