Majas magiska torn

3 röster
30 min
4

Syrligt torn av avokado och äpple, toppad med slottsrökt nötkött och riven pepparrot, serveras med pepparrotskräm och gratinerad Kvibillesnitt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 st stora mogna avokado
  • 1 st stort syrligt äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk pepparrotsvisp
  • 8 skivor slottsrökt nötkött
  • färsk riven pepparrot
  • 4 skivor ljust formbröd
  • 1 dl riven Kvibilleost
  • Salt och peppar efter behag

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, skär avokadon i 1 cm tjocka tärningar. Skala och skär äpplet i små, mindre tärningar. Blanda ihop avokado och äpple till en grov och kladdig sallad. Salta och peppra efter behag.
  2. Skär nötköttet i strimlor med vass kniv. Blanda crème fraiche med majonnäs och pepparrotsvispen. Salta och peppra efter behag. Skär snittar av formbrödet, lägg den rivna västerbottenosten på varje snitt och gratinera högt upp i ugnen tills snitten får en gyllenbrun färg.
  3. Fyll en rund liten bottenlösform med avokadosalladen. Lyft upp formen och toppa tornet med det strimlade nötköttet och riven pepparrot. Servera pepparrotskrämen och ostsnitten vid sidan av tornet
16 april 2013

laddar fler recept

Laddar fler recept