Satay ayam – indonesiska små kycklingspett

0 röster

Indonesiska små kycklingspett som serveras med en spenatsallad.

Se fler recept från

Du är vad du äter


Visa mer

Du behöver

Kycklingspett

  • 5 kycklingfiléer
  • 10-15 små träspett
  • 1 röd chilipeppar, finhackad
  • 3 msk färsk ingefära, riven
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 lime, saften
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk soja

Spenatsallad

  • 3 msk fisksås
  • 2 cm ingefära, riven
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl slätbladig persilja, hackad
  • 1 dl koriander, hackad
  • 2 lime, saften
  • Ruccola
  • Färsk spenat
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här

  1. Kycklingspett
    Börja med att blanda marinaden.
  2. Kärna ur och finhacka chili och vitlök.
  3. Skala och riv ingefäran.
  4. Pressa limefrukten.
  5. Blanda alla ingredienserna i en skål.
  6. Skär kycklingen i 2cm stora kuber och trä upp på spetten.
  7. Lägg kycklingspetten i marinaden och låt dra minst 1 timma.
  8. Grilla eller stek spetten i olja, servera med spenat sallad.
  9. Spenatsallad
    Blanda ingefära, vitlök, fisksås, persilja, koriander, och lime.
  10. Lägg ruccola samt bladspenat i en skål, slå över dressingen. Strö över cashewnötterna.
1 december 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept