Satay ayam – indonesiska små kycklingspett

Satay ayam – indonesiska små kycklingspett
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Satay ayam – indonesiska små kycklingspett

0

17 ingredienser

Indonesiska små kycklingspett som serveras med en spenatsallad.

Se fler recept från

Du är vad du äter


Ingredienser

Kycklingspett

  • 5 kycklingfiléer
  • 10-15 små träspett
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 3 msk färsk ingefära, riven
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk soja

Spenatsallad

  • 3 msk fisksås
  • 2 cm ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 dl koriander, hackad
  • 2 limefrukter, saften
  • rucolasallad
  • färsk spenat
  • 1 dl cashewnötter

Gör så här

  1. Kycklingspett
    Börja med att blanda marinaden.
  2. Kärna ur och finhacka chili och vitlök.
  3. Skala och riv ingefäran.
  4. Pressa limefrukten.
  5. Blanda alla ingredienserna i en skål.
  6. Skär kycklingen i 2cm stora kuber och trä upp på spetten.
  7. Lägg kycklingspetten i marinaden och låt dra minst 1 timma.
  8. Grilla eller stek spetten i olja, servera med spenat sallad.
  9. Spenatsallad
    Blanda ingefära, vitlök, fisksås, persilja, koriander, och lime.
  10. Lägg ruccola samt bladspenat i en skål, slå över dressingen. Strö över cashewnötterna.