Cioppino - Anna Skippers fisksoppa

Cioppino - Anna Skippers fisksoppa
Foto: Tv4
Anna Skipper
Anna Skipper

Cioppino - Anna Skippers fisksoppa

18 ingredienser

30 min

En mustig röd fisksoppa som lagas i tryckkokare.

Rensa bort okokta blåmusslor som inte stänger sig när du knackar lätt på skalet.

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd paprika, urkärna och hacka (eller grön paprika)
  • 2 selleristjälkar, med blad, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 dl rött vin, mustigt
  • 5 dl hemlagad fiskbuljong (eller lättsaltad fond + vatten)
  • 2 förp konserverade tomater i egen juice, häll av och hacka tomaterna
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk oregano
  • 0,5 tsk basilika
  • 1 lagerblad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 starka röda chilifrukter, krossad
  • 350 g torskfilé
  • 200 g räkor, skalade
  • 200 g krabbkött
  • 0,5 kg blåmusslor

Gör så här

  1. Värm upp oljan i en tryckkokare och stek lök, paprika, selleri och vitlök under omrörning tills de mjuknar, ca 2 min.
  2. Häll i vinet och låt koka upp.
  3. Rör i buljong, tomater, tomatpuré, oregano, basilika, lagerblad, salt och chilipeppar.
  4. Sätt på locket och låt koka på högt tryck i 10 min.
  5. Släpp ut ångan och låt den stå kvar på plattan med medelhög värme.
  6. Lägg i fisk och räkor.
  7. Låt puttra tills fiskens genomskinliga färg försvunnit, ca 2 min.
  8. Rör i krabbkött och musslor.