Vegetariska järpar på sojafärs

28 röster
50 min

Serveras med sauterad savoykål. Gott och nyttigt!

Se fler recept från

Du är vad du äter


Visa mer
50 min

Du behöver

Vegetariska järpar

  • 1 förp sojafärs
  • 1 gul lök, riven
  • 1 dl vita bönor, kokta och mixade
  • 1 dl slätbladig persilja, finhackad
  • 1 msk kapris, finhackad
  • 3 tsk senap, fransk
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 ägg

Savoykålen

  • 3 nävar savojkål, strimlad
  • 1 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 3 msk sojagrädde

Tillbehör

  • Paprika och rostade solrosfrön

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till järparna, låt vila 20 minuter i kylskåp.
  2. Forma små järpar och stek i smör eller olivolja.
  3. Fräs savoykålen och schalottenlök i smör eller olivolja.
  4. Salta och peppra, slå över grädden och låt koka med ett par minuter.
  5. Gör även en färgglad sallad med paprika och rostade solrosfrön och lägg på tallriken.
3 november 2011

Laddar fler recept