Vegetariska järpar på sojafärs

Vegetariska järpar på sojafärs
Foto: Tv4
Anna Skipper
Anna Skipper

Vegetariska järpar på sojafärs

14 ingredienser

50 min

Serveras med sauterad savoykål. Gott och nyttigt!

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

Vegetariska järpar

  • 400-500 g sojafärs
  • 1 gul lök, riven
  • 1 dl vita bönor, kokta och mixade
  • 1 dl färsk bladpersilja, finhackad
  • 1 msk kapris, finhackad
  • 3 tsk dijonsenap
  • 2 klyftor vitlök, finrivna
  • 1 ägg

Savoykålen

  • 1 savoykål, strimlad
  • 1 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 3 msk sojagrädde

Tillbehör

  • 1 paprika
  • 4 msk solroskärnor, rostade

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till järparna, låt vila 20 minuter i kylskåp.
  2. Forma små järpar och stek i smör eller olivolja.
  3. Fräs savoykålen och schalottenlök i smör eller olivolja.
  4. Salta och peppra, slå över grädden och låt koka med ett par minuter.
  5. Gör även en färgglad sallad med paprika och rostade solrosfrön och lägg på tallriken.