Annas aptitretande Vivaldirullar

Foto: TV4
Annas aptitretande Vivaldirullar
13 ingredienser
40 min
Spännande rätt med smak av Italien. Kan även serveras som huvudrätt med t ex fullkornsris och sallad. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 3 schalottenlökar
- 1 msk smör
- 1 dl vitt vin
- 1 msk tomatpuré
- 0,5 tsk röd currypasta
- 2,5 dl grädde (m hög fetthalt)
- 1 msk dinkelmjöl
- 0,5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 200 g mozzarellaost
- 12 skivor lufttorkad skinka t ex Parma
- 24 grön sparris, förvällda
- 50 g parmesanost
Gör så här
- Värm ugnen till 225 grader.
- Hacka löken, fräs den mjuk i lite smör i en kastrull. Tillsätt vin, tomatpuré och currypasta. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt grädden och låt koka upp. Red av med en msk dinkelmjöl utrört i lite vatten och smaka av med salt och vitpeppar.
- Skiva mozzarellan. Rulla in två sparrisar och mozzarella i varje skinkskiva.
- Smörj en ugnssäker form och lägg skinkrullarna i formen. Hyvla parmesan över.
- Sätt formen högt i ugnen så att rätten blir varm och får fin färg samtidigt.
- Häll den varma såsen på fyra tallrikar och fördela de färdiggratinerade skinkrullarna ovanpå. Klart att servera!