Annas aptitretande Vivaldirullar

Annas aptitretande Vivaldirullar
Foto: TV4

Annas aptitretande Vivaldirullar

Av: Anna Savhed

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

40 min

Spännande rätt med smak av Italien. Kan även serveras som huvudrätt med t ex fullkornsris och sallad. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk röd currypasta
  • 2,5 dl grädde (m hög fetthalt)
  • 1 msk dinkelmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g mozzarellaost
  • 12 skivor lufttorkad skinka t ex Parma
  • 24 grön sparris, förvällda
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Hacka löken, fräs den mjuk i lite smör i en kastrull. Tillsätt vin, tomatpuré och currypasta. Låt koka ihop några minuter. Tillsätt grädden och låt koka upp. Red av med en msk dinkelmjöl utrört i lite vatten och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Skiva mozzarellan. Rulla in två sparrisar och mozzarella i varje skinkskiva.
  4. Smörj en ugnssäker form och lägg skinkrullarna i formen. Hyvla parmesan över.
  5. Sätt formen högt i ugnen så att rätten blir varm och får fin färg samtidigt.
  6. Häll den varma såsen på fyra tallrikar och fördela de färdiggratinerade skinkrullarna ovanpå. Klart att servera!