Farmors inlagda sill
Farmors inlagda sill
9 ingredienser
Gammaldags inlagd sill vill nästan alla ha på julbordet.
Sillen håller sig fint minst 1 vecka i kylskåpet.
Ingredienser
- 4 filéer saltsill eller 6-7 mindre
- 3 stjälkar rejäla rödlökar i ringar
- 0,5 purjolök, i grova stimlor
- 1 bit morot, skalad och i tunna skivor
- 1 msk kryddpepparkorn
- 1 lagerblad
- 6 msk ättika
- 1,5 dl vatten
- 1 dl strösocker
Gör så här
- Blötlägg sillfiléerna om det inte redan är gjort. Koka sedan upp vatten, ättika och socker till lagen och låt den kallna helt.
- Skär sillfiléerna i bitar. Varva sillbitarna i t.ex. en kruka med lökringar, purjostrimlor, morotsskivor, grovstött kryddpeppar och söndersmulat lagerblad. Slå över lagen. Låt sillen stå i minst 1, helst 2, dygn innan den serveras.