Parmesanpanerad plattfisk med örtpotatis
Parmesanpanerad plattfisk med örtpotatis
15 ingredienser
Plattfisk får man tag på året om. Hittar man inte färsk finns det fina styckfrysta filéer i de flesta frysdiskar. Har man ingen parmesanost hemma byter man ut den mot vanligt ströbröd. /Anna & Ulrika
Ingredienser
Fisk
- 8-10 rödspättafiléer
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 200 g parmesanost
- smör, till stekning
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
potatis
- 8-10 potatisar
- 1 citron
- 2 klyftor vitlök
- blandade färska örter (det man har tillgång till och tycker om)
- smör
- olivolja
- flingsalt
- peppar
Gör så här
Fisk
- Häll upp mjölet, uppvispat ägg och fint riven parmesanost i varsin skål. Spara gärna lite parmesan till serveringen.
- Vänd därefter spättafiléerna i mjölet, äggen och till sist i den rivna parmesanosten i nämnd ordning.
- Stek dem sedan i smör ett par minuter på varje sida.
- Salta och peppra under stekning.
Potatis
- Skär potatisen i skivor.
- Finriv skalet från en väl tvättad citron.
- Finhacka vitlök och örter.
- Lägg en klick smör i en stekpanna och stek potatisskivorna tills de fått fin gyllenbrun färg och blivit mjuka.
- Salta och peppra.
- Strö över citronraspet, finhackad vitlök och örter.
- Häll över en skvätt olivolja och låt allt steka tillsammans.
- Avsluta med att pressa över lite fräsch citronsaft och strö på lite flingsalt.
- Servera till den frasiga fisken.